Spontaniteit – 10 tools waardoor je het meer gaat ervaren

Humor

Lach eens wat meer, kijk naar jezelf en lach om jezelf of om situaties. Lekker lachen en humor gebruiken in je leven zet je meer in de spontane ‘modus’. Humor kan heel ontwapenend zijn en maakt het nieuwe pad dat je verkent makkelijker te verkennen.

Intentie

Een bekend woord voor een hoog sensitief persoon. Doordat je de intentie hebt om nieuwe dingen te doen of te ontdekken maak je de kans groter dat je dat ook gaat uitvoeren.

Kijk door de ogen van een kind naar de wereld

Kinderen zijn eindeloos nieuwsgierig en dat zou jij ook moeten zijn. Je hebt veel meer ervaring dan een 5 jarige maar er is nog genoeg te ontdekken voor jou ook. Doordat je nieuwe dingen doet  en nieuwe dingen ontdekt op regelmatige basis krijg je nieuwe inzichten. Kinderen onderzoeken het totale onbekende ook met vertrouwen, dit kan jij ook!

Stop met wachten op het perfecte moment

Het is vooral het wachten op het perfecte moment dat maakt dat je niet in actie komt. Doe nu, ga er op uit, ga in de actie. Doordat je nu in de actie gaat creëer je meer mogelijkheden waarbinnen spontaniteit en levensvreugde past.

Verminder tijd verspillers

Vooral tv kijken en internetten zonder enig doel nemen veel van je tijd. Ze geven je een excuus om lui te zijn. Als je hier niet meer afhankelijk van bent wordt het veel makkelijker om je tijd te benutten op een manier die wat toevoegt.Met regelmaat loop ik ’s avonds nog een stuk voor het slapen gaan, het grappige is dat je ziet dat er honderden mensen op de bank voor de tv zitten te hangen, dan ben ik blij dat ik wat anders doe.

Verken een nieuwe locatie

Waarschijnlijk zijn er in jouw directe omgeving genoeg plekken die je nog nooit verkend hebt, een straat – een dorp – een bos dat je nog nooit bekeken hebt. Kijk er naar en zie wat voor mogelijkheden er zijn op deze nieuwe plek.

Doe eens iets raars of anders tijdens normale activiteiten

Meestal schrijf ik blogs op de bank, soms schrijf ik ook onderweg (in de trein) of op een andere plek. Die variatie in je normale activiteiten levert vaak verassende nieuwigheden op.

Doe iets zonder er over na te denken

Als iets goed voelt, ga er dan in op en doe het direct en snel. Zodoende heb je geen tijd om er over na te denken, je intuïtie en gevoel volgen geeft meer voldoening dan je denkt.

Praat met vreemden

Zie je een persoon die je interessant lijkt? Knoop een gesprek met deze persoon aan. Het lijkt heel ingewikkeld maar ondanks dat doe het gewoon, start het gesprek, neem die eerste stap.

Doe dingen die je spannend vindt

Spontaan zijn heeft te maken met dat je regelmatig een stap neemt die niet zo comfortabel voelt. Dus doe en ga in die richting ondanks je angsten. Meer spontaan zijn betekend niet dat je je plannen voor de lange termijn los laat. Het plannen is niet de vijand, het is je angst die maakt die je tegen houdt. Als je je angsten aan gaat kom je al snel bij de gewoonte van spontaniteit uit.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik accepteer de Privacy Policy